Welke wandelsokken draag je tijdens welke tocht?

Bezig met laden...

Elke wandelaar kan het je vertellen: NIKS kan een donkerdere wolk boven je wandeltocht veroorzaken dan pijnlijke voeten en/of nare blaren. Om nog maar niet te spreken over zo’n mateloos irritante afzak-sok. Daarom: de perfecte wandelsokken voor elke wandeltocht. Want als De Sok érgens gewaardeerd wordt, dan is dat wel onder het wandelend publiek. Welke wandelsokken draag je wanneer?

wandelsokken

Welke wandelsokken voor de Nijmeegse Vierdaagse?

We beginnen met een van de bekendste wandeltochten van Nederland: de Nijmeegse Vierdaagse. Voor zulke wandelingen over verharde wegen en vlak land, is een soepele wandelschoen meer dan genoeg: type A of type A/B. De perfecte wandelsok hierbij is de lage FALKE TK5. Deze dunne sok met merinowol reguleert de temperatuur van je voeten uitstekend. De Vierdaagse vindt namelijk plaats in juli, en ook al wil dat in Nederland niet zo veel zeggen: we gaan er toch een beetje van uit dat het dan lekker warm is. Een lange wandelsok wordt dan snel te warm - met oververhitte kuiten, jeuk en irritatie als gevolg.

Welke wandelsokken voor een zomerse boswandeling?

Ook een boswandeling is de perfecte zomeractiviteit. Ook voor deze wandelingen voldoet een soepel wandelschoen prima (type A of A/B). Wat de wandelsokken betreft, zijn er echter wat extra zaken om rekening mee te houden: in de vorm van struiken, prikkelbosjes en brandnetels. Zeker wanneer er in dunne zomerkleding of zelfs blote benen wordt gewandeld, bieden hoge wandelsokken extra bescherming tegen nare krasjes en/of wondjes. Kies bij een zomerse boswandeling dus bijvoorbeeld voor de hoge FALKE TK5 wandelsok.

Welke wandelsokken op heuvelachtige paden?

Hoe heuvelachtiger de paden, hoe meer steun er wordt verwacht van de wandelschoen - en dus de sok! Bij langere en intensievere wandelingen, waarbij meer hoogteverschil komt kijken en een flinke klim hier een daar niet uitgesloten is, worden vaak stevige schoenen van het type B of B/C gedragen. De sok die hier perfect bij past is het type TK2 van FALKE, maar deze komt in twee varianten. In principe geeft een dikkere wandelsok zoals de TK2 Wool meer steun, maar bij warmere temperaturen kan de vochtregulerende TK2 Cool juist verkoeling voor je voetjes bieden. 

Welke wandelsokken in (ruig) berggebied?

En dan is er natuurlijk het echte werk. De rasechte avonturier, die liever buiten de paden loopt dan er op, en die niet op kijkt van een rots beklimmen hier en daar. Deze stoere wandelaars zullen vaak een stevige en onbuigzame wandelschoen van het type C (of zelfs D) dragen, die het mogelijk maken om van de gewaande paden af te wijken. Omdat deze wandelaars zich ook vaak hoog in de bergen begeven, waar het flink af kan koelen, zijn hoge wandelsokken een goede keuze. De FALKE TK2, in hoge uitvoering en met merinowol (de TK2 Wool), is daarom prima geschikt.

Nu je weet welke wandelsokken je wanneer draagt wordt het tijd om ze in huis te kopen. Ga hier naar alle wandelsokken of lees in onze andere blog wat de beste wandelsokken zijn.

shop nu wandelsokken

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops