Er zijn ongeveer 270.000 mensen met dementie in Nederland en dat aantal zal over dertig jaar zelfs bijna verdubbelen. Je wilt er liever niet over nadenken, maar de kans is dus heel groot dat een van je familieleden of vrienden ermee te maken krijgt. En ja, dan komt het ineens wel heel dichtbij! Om écht even stil te staan bij de ziekte van Alzheimer heeft Alzheimer SOCKS de speciale alzheimer sokken ontworpen.

alzheimer sokken 2022

alzheimer sokken

Eén ding is het allerbelangrijkst: de Alzheimer SOCKS moeten ieder jaar een bijzondere boodschap krijgen. Dus vraag jij je af waarom de linkersok anders is dan de rechtersok? Dit symboliseert de verwarring waar mensen met alzheimer mee te maken hebben. Op de alzheimer sokken van 2022 staat een print van een kompas. Je brein is namelijk net een kompas waarop je altijd vertrouwt. Maar bij alzheimerpatiënten valt dit kompas langzaam uit elkaar - dat is dan ook wat je op de tweede sok ziet.

alzheimer sokken 2022

sokken voor het goede doel

Alleen de print op de Alzheimer SOCKS is al mooi genoeg om onder je broekspijp uit te laten komen. Maar nóg leuker is de bestemming van al het geld dat deze alzheimer sokken opleveren. De gehele winst, dus de verkoopprijs min de kosten, gaat naar het Alzheimercentrum Amsterdam. Want ondanks dat de ziekte nog niet kan worden genezen, kan het al wel worden behandeld. Maak alzheimer bespreekbaar!

alzheimer sokken 2022: waar te koop?

Maar waar zijn deze Alzheimer SOCKS te koop? Ieder jaar rond Alzheimer dag kun je de nieuwe Alzheimer sokken kopen op sokken.nl. De Alzheimer SOCKS 2022 staan al online, dus langer wachten is niet nodig: scoor je alzheimer sokken en steun het goede doel. Ga je voor het donkerblauwe paar of ga je voor de grijze wandelsokken?

verder naar Alzheimer SOCKS