Het leven van sokken gaat niet altijd over rozen. Was het maar waar! Helaas zijn er een aantal irritaties waar geen enkele sokkendrager onderuit komt. En da's niet zo mooi, want je draagt die dingen nu eenmaal (bijna) elke dag. Maar voor je ontploft van ergernis: er is licht aan het eind van de tunnel. De meeste sokkenirritaties zijn namelijk hartstikke op te lossen - en wel zo. 

goede sokken

1: sokken die niet matchen

Elke ochtend weer hetzelfde liedje: vloekend op zoek naar sok nummer twee, terwijl je eigenlijk toch al ruim een kwartier te laat je bed uit bent gerold. Wéér twee verschillende sokken naar kantoor.

Hoe sokken bij elkaar houden?

De oplossing bij sokken die niet matchen: Dit is waarschijnlijk totaal niet wat je wilt horen, maar organiseer in hemelsnaam gewoon even die sokkenmand. Maak bolletjes zodra ze uit de was komen (of ga all-in met een van deze opbergmethodes) en je kunt met een gerust hart dat extra kwartiertje slaap pakken. Of koop gewoon gelijk Many Mornings sokken.

verder naar Many Mornings

 

2: draaiende of afzakkende sokken

Eén sprintje naar de zoveelste tram die voor je neus wil wegrijden, en je sokken kruipen in je schoenen. Of je sokken draaien steeds en gaan alle kanten op. Niks zo irritant als afzakkende sokken in je laarzen of sneakers, zeker niet als het toch al honderd graden is en je de zweetsituatie in je schoen totaal niet onder controle hebt.

Wat zijn sokken die niet afzakken?

De oplossing bij afzakkende sokken die in je schoen kruipen: Koop altijd (altijd!) sokken die niet afzakken en draaien, zoals footies met anti-afzakmaatregelen. De siliconen hiel is populair, maar ook elastiek rond de wreef werkt top. Dit zijn bijvoorbeeld kousenvoetjes die blijven zitten.

/footies

 

3: sokken kwijt in wasmachine

Nee, sokken hebben geen pootjes en de wasmachine eet geen sokken op. Zwemvliezen hebben sokken waarschijnlijk wel, aangezien ze ineens verdomd goed kunnen wegzwemmen zodra ze in de wasmachine zitten. Hoeveel sokken je ook in de wasmachine doet, de helft keert nooit meer terug, en jij blijft achter met allemaal weessokken. Ben je nou echt zó slecht voor ze?!

Hoe hou je sokken bij elkaar in de wasmachine?

De oplossing bij sokken kwijtraken in de wasmachine: lees onze blog over sokken bij elkaar houden. Seriously. Lees 'm. Daarin lees je bijvoorbeeld hoe handig een waszak of sokkenclip is.

verder naar normale sokken

 

4: gaten of snel slijtende sokken

Om de een of andere reden vinden sokken het ook leuk om kapot te gaan bij de hiel of bij de teen. Behoorlijk irritant als het je favo's waren, nog irritanter als je ze nog maar net hebt en je sokken nu al slijten. Beter een gat in je sok dan een sok in je gat, zeggen we dan maar.

Hoe voorkom je gaten in je sokken?

De oplossing bij gaten sokken door slijten: Die gaten komen dus doordat er teveel spanning staat op die gedeeltes van je voet. Heb je er supervaak last van, koop dan voortaan je sokken een maatje groter of ga voor stevige polyester sokken. Verder heeft Stance zelfs een speciale infiknit lijn met sokken die levenslang meegaan. Ook over gaten in je sokken voorkomen schreven we een mooie blog.

verder naar normale sokken

 

5. te strakke sokken die knellen

Vanuit hier komen we gelijk bij de laatste sokkenirritaite: te strakke sokken. Die zitten nooit fijn. De gevolgen van te strakke sokken zijn niet alleen dat ze kapot gaan, maar ook dat je sokken knellen. Een mogelijke oorzaak van sokken die te strak zitten, is dat je ze te klein koopt. Maar het zou ook zomaar kunnen dat een slechte bloedcirculatie, het vasthouden van vocht of (in het ergste geval) diabetes de oorzaak is van knellende sokken.

Hoe voorkom je te strakke sokken die knellen?

De oplossing bij knellende sokken: koop grotere sokken! Is het vasthouden van vocht de boosdoener? Daarvoor hebben we de speciale sensitive sokken, zoals FALKE sensitive berlin en sensitive london.

verder naar FALKE sokken