Je herkent het vast: altijd als je 's ochtends je schoenen aantrekt, moet je eerst je sok een paar keer rechttrekken omdat die irritante naad niet fijn zit. Schoen weer uit, sok weer goed. Pfff... IRRITANT! Voor dit probleem zijn de naadloze sokken in het leven geroepen. Maar wat zijn naadloze sokken? En zijn sokken echt naadloos? Wat zijn dan handgekettelde sokken? En vooral heel belangrijk: bij welke merken koop je de beste naadloze sokken? Wij geven antwoord op al je vragen over sokken zonder naad.

naadloze sokken Stance

Wat zijn naadloze sokken?

Naadloze sokken zijn sokken met platte naden. Dit zorgt ervoor dat een sok veel fijner zit en dat de naden niet irriteren. Bij gewone sokken voel je een dikke rand bovenop je tenen en dat kan schuren en irriteren. Gewone sokken worden op een goedkopere manier aan elkaar gelast en bij sokken die naadloos zijn gebeurd het lassen met een speciale techniek. Vooral mensen met gevoelige voeten kiezen bewust voor diabetes sokken zonder naden, maar ook iedereen die zich gewoon mateloos irriteert aan dikke soknaden is fan van damessokken zonder naad, herensokken zonder naad en kindersokken zonder naad.

Zijn sokken 100% naadloos?

Om deze droom maar direct de wereld uit te helpen: nee, 100% naadloos zijn sokken niet. Een sok wordt geweven op een cilinder en de uiteinden moeten toch op de een of andere manier aan elkaar. Anders wordt het geen sok. En krijg je heel koude tenen. Oké, maar waarom heet het dan een naadloze sok? Nou, deze sokken voélen wel naadloos.

Wat is het verschil tussen de hand linked toe en flat lock?

Binnen de naadloze sokken wereld zijn er verschillende typen. Zo heb je de hand linked toe socks en de flat lock socks. De hand linked toe is een Engelse benaming voor handgekettelde naden. Bij handgekettelde sokken wordt de stof letterlijk met de hand aan elkaar gelust. Dit kost veel tijd en daarom is er tegenwoordig ook de flat lock methode: naadloze sokken worden machinaal gemaakt met bijvoorbeeld een speciale flat lock machine. Het resultaat bij een hand linked toe en flat lock is hetzelfde: beide soorten sokken hebben platte naden.

Waar koop je naadloze sokken?

Sokken zonder naad koop je natuurlijk op sokken.nl! We hebben zelfs duizenden (!) naadloze sokken voor dames, naadloze sokken voor heren en naadloze sokken voor kinderen. We begrijpen namelijk dat je deze sokken het hele jaar door op elk moment van de dag wilt dragen. Daarom hebben we in de zomer naadloze sneakersokken en enkelsokken en in de winter juist naadloze huissokken, kniekousen en zelfs panty's. Tijdens het sporten draag je naadloze sportsokken, zoals wandelsokken, hardloopsokken of tennissokken. Want júist tijdens het sporten wil je je focussen op prestatie en niet op irriterende sokken.

Wat zijn de beste naadloze sokken?

We begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet: er zijn véél sokken zonder naden. Al onze naadloze sokken zijn van kwalitatieve merken, dus is het voor het beantwoorden van deze vraag nodig om te weten wat jij belangrijk vindt bij een sok.

Zo, hopelijk vind je hier het antwoord op al je naadloze sokkenvragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan helpt onze klantenservice je graag verder. Wil je naadloze sokken kopen? Check dan snel onze pagina met naadloze sokken.

verder naar naadloze sokken