Ontdek onze duurzame sokken

Een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld door het kopen van een paar sokken? Het kan! Iets goeds doen voor een beter milieu begint namelijk bij het maken van bewuste keuzes, klein of groot. Dat kan al met duurzame sokken die gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen zoals bamboe, organisch katoen of zelfs van visnetten. Er zijn steeds meer merken die mooie dingen maken met aandacht voor de planeet. We zetten er een paar in de spotlight, zodat jij behalve iets leuks aan je voeten ook gelijk een held op sokken voor het milieu bent.   

duurzame sokken

Healthy Seas Socks

De 100% ecologische sokken van Healthy Seas Socks zijn sinds kort te vinden op sokken.nl en daar zijn we maar wat trots op. Het merk is een samenwerking van duikers, een garenproducent en een sokkenproducent die samen als doel hebben om de zee een stukje schoner te maken. De sokken worden namelijk gemaakt van opgedoken visnetten, waar vissen vaak in verstrengeld raken. Maar dat is nog niet alles: naast het feit dat de sokken duurzaam zijn, zijn ze ook gewoon heel leuk. 

dames hind grouper blauw heren snapper

 

Bamboo Basics

Dit merk ken je waarschijnlijk wel van het comfortabele ondergoed. Maar dat vonden ze bij Bamboo Basics niet genoeg. Want als bamboe zo fijn zit, waarom zou je je hele lichaam er dan niet in hijsen? Het resultaat: super zachte sokken waarmee je tegelijkertijd een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Voor de productie van bamboe sokken is namelijk minder water nodig dan voor katoen. Milieubewust en comfortabel dus! 

beau strepen beau blauw dani sneaker

 

Qnoop 

Het merk met de ambitie om de nummer één in duurzame sokken van de wereld te worden, mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Om dit doel te bereiken worden de sokken gemaakt van organisch, GOTS-gecertificeerd katoen. Daarnaast zijn Qnoop sokken behoorlijk stijlvol en hebben ze een handige knoopconstructie, zodat ze in de was goed bij elkaar blijven.

plain stripe solid cognac apex wit

 

Naast deze drie zijn er nog een aantal merken die duurzame sokken produceren. Bekijk ze allemaal, kies jouw favoriet en draag je steentje bij voor een mooiere planeet.

duurzame sokken

onze shops