Je kent 't wel: je koopt een stash nieuwe sokken, om vervolgens nog geen drie wasbeurten later alweer volledig de draad kwijt te zijn. Van de vijftien nette paren heb je nog hooguit drie losse sokken over, en waar de rest is gebleven zal je waarschijnlijk nooit meer te weten komen. Een veelvoorkomende sokkenirritatie. Ben je ook he-le-maal klaar met dat allesverslindende sokkenmonster in je wasmachine? Je sokken bij elkaar houden doe je zo!

Sokken bij elkaar houden

tip 1. sokken verdwijnen in wasmachine

Sokken verdwijnen vooral omdat ze tijdens het wassen in hun eentje heel makkelijk in de ruimte tussen de wasmachinedeur en de trommel schuiven, waar ze vervolgens verpulveren. Als je je sokken dus bij elkaar houdt, kunnen ze lekker ook niet verdwijnen. Een bolletje maken kan, maar bevordert het schoonmaakproces niet echt - en da's op zich redelijk essentieel. Veel beter werkt het om alle losse sokken in zo'n speciale waszak te doen, die ook gebruikt wordt voor het wassen van beha's. Problem solved! 

tip 2. sokkenkapers

Maar ook buiten de wasmachine zijn er kapers op de kust. Wie met broers of zussen woont, weet maar al te goed dat één wasmand voor het hele huis voor geen meter werkt. Koop je eindelijk die leuke sokken, zie je ze vervolgens voorbijkomen op de Instagram-account van je zusje. Lekker dan! De oplossing is gelukkig simpel: gebruik de waszakken-tip hierboven, maar geef ieder z'n eigen waszak (bijvoorbeeld in een eigen kleur of met de naam erop geborduurd). Inleveren als er een wasje gedraaid wordt, en zo kan ieder altijd zijn eigen sokken bij elkaar houden in de was!

tip 3. sokken bij elkaar houden met clips

Omdat sokken bij elkaar houden in de was dus blijkbaar best een ding is, zijn er gelukkig ook de nodige inventieve gadgets voor bedacht. En eigenlijk zijn ze best logisch - je moet er gewoon even vanaf weten. Zo zijn er verschillende clips en elastieken op de markt, bijvoorbeeld de Pairreto of de Sockstar, waarmee je sokken bij elkaar houden een eitje wordt.

tip 4. sokkenmerken met oplossingen

Het kan zelfs nog veel gemakkelijker! Er zijn namelijk een aantal sokkenmerken in het leven geroepen met als levensdoel het verenigen van sokken in de wasmachine. Zij geven elk paar sokken een knoopje op de rechter en een gaatje in de linker, zodat je ze aan elkaar kunt bevestigen. Fantastisch denkwerk, toch?