Sokken in sandalen: zo kan het wel

Bezig met laden...

Van gevreesde modemisser terug naar het straatbeeld: sokken in sandalen flikken het gewoon! Ons favoriete kledingstuk krijgt hiermee ook in de zomer weer bestaansrecht, waar-ie normaal tijdens zonnige dagen not done of simpelweg niet nodig was. Maar dat maakt daadwerkelijk sokken in slippers dragen ook weer ingewikkeld, want hoe moet het dan wél?

sokken in sandalen

sokken in sandalen...?

Als je deze trend wil proberen, is het opletten geblazen: dit is namelijk niet meteen een gevalletje 'ik kijk wel hoe het uitpakt'. Met trauma's van geitenwollen sokken in Birkenstocks of sportsokken in Teva's nog vers in het geheugen, is een foutje snel gemaakt. Maar aan de andere kant: het is de dad sneaker en de heuptas ook gelukt, right? Had je ons vijf jaar geleden verteld dat die het nu helemaal zouden zijn, hadden we je ook voor gek verklaard. Maar ja, zo gaat dat in de mode. Alles wat we lelijk vinden, wordt vanzelf weer hip als je lang genoeg wacht. Proberen? Volg dan deze stappen:

stap 1: de basis

Een veelbesproken trend zelf proberen is altijd een beetje spannend - wordt het een succes of ren je het liefst héél hard terug naar huis om je om te kleden? Als je voor sokken in sandalen wil gaan, zorg je er daarom het best voor dat je zeker weet dat de rest van je outfit fantastisch staat. Kun je daar mooi op terugvallen als je halverwege je dag ineens twijfelt of je wel hip genoeg bent voor dit gebeuren. Of je doet je sokken gewoon uit, dat kan ook.

sokken in slippers

stap 2: begin rustig

Voor beginners op sokken-in-sandalen-gebied is het logisch om veilig te beginnen: men neme je favoriete sandalen, bijvoorbeeld die hipperds van Birkenstock, een slipper van een sportmerk of een mooie strappy sandal, en voegt daar een effen sok in een fijne basiskleur aan toe. Kan niet echt mis gaan, en zo kunnen zowel jij als je omgeving rustig wennen aan het idee dat je sokken draagt in schoenen die niet bedoeld zijn om met sokken te dragen.

stap 3: match je sokken en sandalen

Als alle betrokken partijen gewend zijn aan 't idee van sokken in slippers en klaar zijn voor meer, is het tijd om er wat kleur in te gooien. Het is hierbij aan te raden om je sokkenkleur een beetje te matchen met die van je slippers: gele sokken staan bijvoorbeeld leuk in gouden sandalen, en ook pastelkleuren zijn goed te combineren. Om de boel wat meer een geheel te laten lijken, kun je bovendien je sokkenkleur afstemmen op de rest van je outfit.

stap 4: experimenteer

Nu sokken en sandalen geen geheimen meer voor je hebben, laat je alle regels en goedbedoelde tips een beetje varen. Ook die van ons. Want: trends zijn leuk, maar óók leuk is het als je er je eigen draai aan geeft. Experimenteer er dus lekker op los met prints. Zin in een knalrode sok in je badslipper? Gewoon doen. Lekkere sportsok in je Birkenstocks? Moet kunnen. Zolang jij je goed voelt, straal je dat uit: en dat is het allerbelangrijkst.

sokken in sandalen

bonustip voor dames

Voor vrouwelijke lezers hebben we nog een bonustip: die leuke gehakte sandaaltjes die je tegenwoordig overal ziet, doen 't toevallig ook heel goed met een sok. Kylie Jenner droeg ze zelfs op de rode loper, dus dan kunnen we ervan uit gaan dat het safe is. Meer lees je in onze sokken in heels blog.

shop nu

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops