x

wintersale - tot 30% korting op al je favoriete merken.

Waarom zijn goede hardloopsokken belangrijk?

Waarom zijn hardloopsokken belangrijk? We schreven eerder al over het vinden van de beste hardloopsokken. Maar eum, als jij nog geen idee hebt waarom je überhaupt je alledaagse sokken zou verruilen voor echte hardloopsokken, is dat toch echt stap nummero uno. Gelukkig vertellen wij je meer, zodat je straks in een goed paar hardloopsokken (zonder pijntjes) je route rent.

waarom hardloopsokken?

Terwijl sommigen sferen bij hardlopen op blote voeten, adviseren wij je om wél voor goede hardloopsokken en schoenen te kiezen. Je lichaam moet namelijk wennen aan een nieuwe houding en manier van landen en dit kan, zeker in het begin, voor blessures en blaren zorgen. Hardloopsokken bieden demping en verzachten je landing bij elke stap die je zet. Gewone sokken beschikken niet over deze specs en zijn van een heel ander materiaal gemaakt. Hardloopsokken houden warmte vast om blessures te voorkomen en zijn tegelijkertijd ventilerend. Zeg maar dag tegen irriterende zweetvoeten!

welke hardloopsokken?

Zelf hebben we hardloopsokken van FALKE, Stance en PUMA, waarvan de FALKE RU4 en RU5 serie het bekendst zijn. RU4 bevat extra padding voor schokdemping en de RU5 is juist een extreem lichtgewicht hardloopsok met mesh en bedoelt voor meer ervaren sporters. Beide modellen zijn anatomisch gevormd, zorgen voor direct schoencontact (heel belangrijk!) en voeren vocht af. Maar ook Stance hardloopsokken zijn bij velen populair. Deze verstevigde en ademende sokken gaan levenslang mee en zijn er ook in langere varianten. Dat is extra fijn voor het beschermen van je benen tegen kou.

Overtuigd? Bekijk en bestel je favoriete hardloopsokken, check ook even ons sportondergoed op boxers.nl and you're ready to go!

onze shops