Zelf tie dye sokken maken: zo moet 't!

Bezig met laden...

Ze lijken ineens overal op te duiken: tie dye of dip dye sokken. En zeg nou zelf, het is best leuk om eens wat anders onder je broekspijp uit te laten piepen dan de witte sokken die je elke dag al draagt. Je kunt natuurlijk geprinte sokken shoppen. Maar nog leuker is om zelf de crea bea uit te hangen. Dit zijn de stappen voor het zelf maken van tie dye sokken:

 

stap 1: tijd om te shoppen

Zet de volgende items op je boodschappenlijstje:

  • effen witte sokken van katoen
  • een tie dye kit, bijvoorbeeld van Action of Bol.com
  • plastic zakjes - en dan het liefst die mooie hersluitbare met zipper
  • een grote kom (maar misschien heb je die al wel in de kast staan)

stap 2. zoek dekking!

Een goed begin is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je oude kleding en rubberen handschoenen aantrekt. En niet onbelangrijk: dek de tafel waaraan je zit af met kranten of placemats. Je gaat sowieso vies worden en we kunnen ons voorstellen dat een tie dye hand of tafel niet is waar je voor wilt gaan.

stap 3. sokken tie dye voorbereidingen

Vul de kom met water en dompel je sokken erin. Wring de sokken even uit, want ze moeten ook weer niet té nat zijn. Vervolgens ga je de sokken opvouwen en bind je er elastiekjes omheen. Hoe je dat doet is aan jou: weinig vouwen en elastiekjes = veel kleur, veel vouwen en elastiekjes = veel witruimte in het eindresultaat. Er staan zelfs een heleboel tie dye technieken op YouTube en Pinterest.

stap 4. in de verf ermee

Kies je favoriete kleur of kleurencombi. Onze tip hiervoor? Less is more. Teveel kleuren kunnen zorgen voor een vieze, bruine gloed op je tie dye sokken en geloof ons: dat wil je niet. Spuit de verf via de tubes op de sokken en zorg dat je alle vlakken lekker in de verf zet.

stap 5. inpakken en wachten maar

Stop je sokken - met de elastieken er nog omheen - in een afgesloten plastic zakje. Laat deze er 6-24 uur (check even de verpakking van je tie dye kit) inzitten. Nog heel even volhouden, je bent er bijna!

stap 6. wasje draaien en klaar is kees

Het enige wat je nog moet doen met je tie dye sokken is het volgende: pak de sokken uit het plastic zakje en haal de elastieken eraf. Spoel de sokken uit onder de koude kraan totdat er geen verf meer vanaf komt. Nu moet je ze alleen nog even in de wasmachine gooien (zonder andere kleding!). Tadaaa... je bent klaar om te shinen in je zelfgemaakte tie dye sokken.

Shop hieronder witte sokken voor je eigen sokken tie dye. Niet zo'n crea bea? Gelukkig hebben we speciaal voor jou ook kant-en-klare sokken met kleurverloop in ons sokkenassortiment.

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops